رییس سازمان شیلات ایران گفت: با توجه به ایجاد زیرساختهای مناسب در حوزه شیلاتی که طی هشت سال اخیر ایجاد شده، جمهوری اسلامی ایران ظرفیت چند برابری تولید آبزیان و عرضه آنها با قیمت مناسب به بازار را دارد. بنابراین شرکت نانوسازان با ساخت استخر های پیش ساخته خود با قیمت مناسب و کیفیت درجه یک این فرصت عالی را برای ابزی پروران و حتی کسانی که تمایل به انجام این کار را دارند را مهیا نموده است .
اکنون ظرفیت تولید وسیع و نیروی انسانی کارآزموده و ورزیده ای در بخشهای تحقیقاتی، اجرایی و بهرهبرداری وجود دارد که نشاندهنده ظرفیت بالای کشور برای افزایش تولید است و همچنین لازم به ذکر است که با راه اندازی استخر های پیش ساخته سرعت رشد ابزی نیز میتواند بیشتر شود و این یکی از مزایای بسیار مهم استخر های پیش ساخته است . به این صورت که شما میتوانید با پرداخت هزینه کمتر جهت راه اندازی استخر های پیش ساخته نسبت به استخر های بتنی و یا خاکی … هم سرعت رشد ابزی بالاتری داشته باشید و هم درامد بالایی را از این راه نوین کسب کنید .
در صورتی که موضوع تولید در اولویت کار همه دستگاهها قرار بگیرد، میتواند رشد جهشی را تجربه کند و دیگر با مساله گرانی مواجه نخواهیم شد.
ایران، دارنده رتبه نخست تولید ماهیان سردآبی
در این حوزه زیرساختها به شکلی است که اگر بتوانیم تسهیلات ارزانقیمت حمایتی را برای توسعه مکانیزاسیون و افزایش تولید در واحد سطح اختصاص دهیم، تولید به راحتی افزایش مییابد و این یک فرصت عالی برای ان دسته از کسانی است که قصد پرورش ماهی های سردابی را دارند و شرکت نانوسازان با استخر های پیش ساخته خود همواره از ابتدا تا انتها این مسیر همراه شمامی باشد
جهش تولید ماهیان گرمابی نیازمند توسعه مکانیزاسیون
ظرفیت کشور برای تولید ماهیان گرمابی بالاست، بنابراین با توسعه مکانیزاسیون و پرورش نیمه متراکم و متراکم میتوان با افزایش بهرهوری شاهد جهش تولید بود.
اکنون زیرساختهای لازم در این زمینه فراهم است و با اجرای روشهای پرورشی موجودمی توان تولید را افزایش داد. بنابراین اگر قصد پرورش ماهی دارید و یا حتی تاکنون هیچ تجربه ای دراین زمینه نداشتید می توانید هرچه سریعتر در این راه قدم بگذارید و از سود های ناشی از پرورش ماهی با راه اندازی استخر های پیش ساخته بهره مند شوید .
استخر های پیش ساخته قابلیت پرورش تمامی ابزیان از جمله ماهی های خاویاری و تیلاپیا و میگو و قزل الا و کپور و …. دارد
رشد ۱۲ برابری تولید خاویار در ۸ سال اخیر
در زمینه ماهیان خاویاری، در حدود هشت سال اخیر تولید خاویار کشور بیش از ۱۲ برابر شده است.
دولت تدبیر و امید در این سالها در این زمینه سرمایهگذاری و پشتیبانی خوبی کرده است و اکنون ما در بیش از ۲۱ استان کشور مزارع پرورش ماهیان خاویاری داریم که قابل توسعه است و فقط نیازمند پشتیبانی تسهیلاتی و رفع موانع دستوپاگیر صادراتی است تا تولید و صادرات افزایش یابد.
حذف دلالی و توسعه حمل و نقل در کاهش قیمت آبزیان موثر است
رییس سازمان شیلات ایران درباره قیمت آبزیان گفت: اکنون انواع محصولات آبزیان از جمله ماهیان گرمابی و تیلاپیای ارزان قیمت تا خاویار گران قیمت در سبد شیلاتی کشور موجود است و برای همه اقشار جامعه تولید وجود دارد، البته ما متناسب با نیاز کشور باید تولید داشته باشیم و روی آن تمرکز کنیم تا تولیدمان تقویت شود.
حمایت رییس جمهوری، حمایت از شیلات و خانواده شیلاتی است
در مجموع ظرفیت کشور برای تولید آبزیان قابل توجه است و توجه رییس جمهوری دراین زمینه فرصت خوبی برای شیلات و خانواده شیلاتی است که می توانند با پشت گرمی به حمایت دولت، گام بلندتری را در زمینه تولید و عرضه بردارند.
در تولید آبزی پروری ظرفیت زیادی داریم که باید اقدامهای حمایتی را به منظور پشتیبانی از آبزی پروری تقویت کنیم تا پرورش را افزایش دهیم.
در یک تا ۲ سال اخیر علاوه بر نقش واسطه ها، شاهد افزایش هزینه های تولید، هزینه های مصرفی و نهاده ها بودیم که مشکلاتی در این زمینه ایجاد کرده است.
آبزی پروری یک فعالیت سودآور است که سرمایه گذاری در این زمینه آینده دار است و اگر پروتئین و چربی های غیراشباع امگا ۳ و ۶ موجود در گوشت ماهی و آبزیان را در نظر بگیریم، اهمیت و ارزش گوشت آبزیان را بالا می برد و مقایسه آن با گوشت قرمز و مرغ از این منظر درست نیست.
صادرات ۱۷ هزار تنی تا پایان بهمنماه
رییس سازمان شیلات ایران گفت: طبق آمار ۱۱ ماهه گمرک جمهوری اسلامی ایران در سال ۹۹، به دلیل شیوع بیماری کووید – ۱۹، تحریم ها و نپیوستن به اف. ای. تی. اف حدود ۱۷ هزار تن صادرات داشته ایم، این درحالی است که در سالهای گذشته سالیانه بهطور میانگین ۲۹ هزار تن صادرات داشته ایم.
وی افزود: البته به دلیل شیوع بیماری کووید – ۱۹ صادرات در همه جهان با وقفه روبهرو شده است.
در سال ۹۸، یک میلیون و ۲۸۰ هزار تن محصولات شیلاتی از محل صید و آبزیپروری در کشور تولید شد که با وجود تحریمها و شیوع ویروس کرونا، تراز تجاری این بخش از ۴۴۰ میلیون دلار عبور کرد.
طبق آمارها تولیدات شیلاتی کشور در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ۴۰ برابر رشد یافته که روند شتابندهای را در حوزه آبزیپروری نشان میدهد.